Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2015

Dobre vijesti iz EU: Otvorit će se 2,1 milijuna novih radnih mjesta

Investicijski plan Europske komisije vrijedan 315 milijardi eura za poticanje gospodarskog rasta mogao bi otvoriti više od 2,1 milijun novih radnih mjesta i smanjiti stopu nezaposlenosti cijelog EU-a do 2018. za skoro jedan posto, ocijenila je u srijedu Međunarodna organizacija rada (ILO)...

No, ukoliko trogodišnji plan koji je šef Komisije Jean-Claude Juncker najavio u studenom ne uspije privuću i iskoristiti privatno ulaganje kao polugu, otvorit će se tek 400.000 novih radnih mjesta i jedva ostaviti neki trag među 23 milijuna nezaposlenih u EU.

"Ako je plan dobro osmišljen, broj bi do 2018. mogao narasti na 2,1 milijun novih radnih mjesta. To bi smanjilo nezaposlenost u EU za 0,9 posto do 2018. i to je značajan broj", kazao je Raymond Torres, direktor istraživačkog odjela ULO-a.

"Junckerov plan je potencijalno važan način poticanja stvarnog gospodarstva i direktno u suglasju s monetarnom 'injekcijom' kako je to najavila Europska središnja banka (ECB)", dodao je Torres.

Investitori od kojih se traži da osiguraju većinu novca su odgovorili da Europa mora osigurati više vladinog novca i ponuditi više detalja ukoliko želi da taj plan poticanja gospodarskog rasta kroz nove infrastrukturne projekte uopće zaživi, prenosi HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram