Zatvori
Poslovni Puls
23/01/2015

Jadran Galenski Laboratorij od EBRD-a dobio 20 mil. eura težak zajam

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je multivalutni zajam od 20 milijuna eura s Jadran Galenskim Laboratorijem d.d. (JGL) kojim podržava daljnju strategiju širenja kompanije...

Hrvatska farmaceutska kompanija planira postati vodeći svjetski proizvođač u segmentu sterilnih otopina.

Financiranje EBRD-a omogućit će kompaniji da udvostruči svoje proizvodne kapacitete.

Jadran Galenski Laboratorij osnovan je 1991. i danas je druga najveća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj, specijalizirana za proizvodnju sterilnih kapi za nos, oči i uši. Kompanija izvozi 75% svojih proizvoda.

Kako bi udovoljili rastućoj potražnji, JGL osnažuje svoje proizvodne pogone izgradnjom nove tvornice pod nazivom “Pharma Valley” koja će udvostručiti proizvodnju sterilnih otopina i kreirati 100 novih radnih mjesta. Zajam EBRD-a dio je ukupne investicije koju je poduprla i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) svojim zajmom od 32.7 milijuna eura.

Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, izjavila je: “Izuzetno smo ponosni što možemo pridonijeti da jaka privatna hrvatska kompanija postane još jača.

Jadran Galenski Laboratorij može poslužiti kao primjer potencijala koje ova zemlja ima po pitanju poduzetništva, inovacija, iskustva i znanja. Nadamo se da će i mnoge druge domaće kompanije slijediti ovaj uspješni primjer.”

Ivo Usmiani, predsjednik Uprave Jadran Galenskog Laboratorija, rekao je: “Jako smo sretni što je ugledna financijska institucija poput EBRD-a prepoznala JGL kao dugoročnog poslovnog partnera. Zajam će biti uložen u radni kapital potreban za naše postojeće investicijske projekte te će ujedno dodatno potpomoći naš snažni rast i održiv razvoj. Njime ćemo osigurati kapacitete za daljnja istraživanja i razvoj, za proizvodnju i skladištenje, te će JGL steći podršku za daljnji strateški iskorak u odabrana terapeutska područja na globalnom farmaceutskom tržištu.”

EBRD je aktivan u Hrvatskoj kao investitor od njene neovisnosti i dosad je podržao više od 170 projekata u ukupnom iznosu od 3.08 milijardi eura. EBRD-ove aktivnosti uključuju različite sektore ekonomije i posebno su izražene u infrastrukturi, gospodarstvu, financijskom sektoru i energetici, stoji u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram