Zatvori
Poslovni Puls
21/01/2015

Imate važan poslovni sastanak? Naučite kako pravilno vezati kravatu...

Većinu muškaraca ne zanima kako je vezana kravata oko njihova vrata, već samo da je samo vezana. Ipak, trebali bi obratiti pozornost jer čvor kravate može prilično utjecati na vaš izgled...

jednostavnicvor

JEDNOSTAVNI ČVOR

Kao što i samo ime govori – ovo je najjednostavniji način vezivanja kravate, te je potrebno samo pet koraka da se dođe do savršeno vezane kravate. Čvor je u ovom slučaju uzak i elegantan, može se nositi na otkopčano dugme ovratnika, a zbog toga što je čvor uzak preporuča se za muškarce koji imaju kratak vrat.

poluwindsor

POLU-WINDSOR

Iako je jednostavan čvor najjednostavniji, polu Windsor je najčešći način vezivanja kravate. Ovaj je način malo kompliciraniji od jednostavnog čvora, također rezultira uskim čvorom iako malo širim nego u prethodnom načinu. Čvor je simetričan, a posebno se preporuča ukoliko ćete preko košulje nositi džemper.

windsor

WINDSOR

Jednostavniji je nego što će vam se možda na prvu učiniti, a rezultat ovog načina vezivanja je savršen trokut. Ostavlja dojam samopouzdanog muškarca pa ga se preporuča za poslovne sastanke i važnije izlaske. Zbog šireg čvora preporuča se za muškarce s dužim vratom.

pratt

PRATT

Izmislio ga je Jerry Pratt, a popularizirao Don Shelby noseći ga u svojim TV emisijama. Riječ je o vrlo specifičnom načinu vezivanja kravate pri čemu se naličje kravate preklapa preko lica, čvor je simetričan te ne zahtjeva da kravata bude duga pa je idealan za muškarce sa dužim torzom.

Izvor: Kult.com.hr

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram