Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2015

Tesla Motors još uvijek ne zna kako pokoriti kinesko tržište

Elon Musk, izvršni direktor tvrtke Tesla Motors koja proizvodi ekološka električna vozila, izjavio je u utorak da je prodaja luksuznih električnih automobila u Kini tijekom četvrtog kvartala bila "neočekivano niska". Izjavu je dao pred publikom na Svjetskom kongresu automobilskih novina u Detroitu, prilikom čega je obećao da će se problemi riješiti...

Musk je također najavio da će sportsko vozilo Model X nakon dugog odgađanja krenuti u prodaju ovog ljeta. Model X bit će ključan za Teslu u postizanju cilja od 500 000 prodanih vozila do 2020.

Tesline dionice su na Nasdaqu nakon zatvaranja pale 7 posto na 190.50 dolara s razine od 204.25 dolara. Tijekom 2014. Tesline dionice narasle su gotovo 48 posto.

Musk je istaknuo da bi njegova tvrtka do 2020. trebala ostvarivati stalan profit te da očekuje da će do 2015. prodati milijune vozila.

"Mogli bismo sad zarađivati da ne ulažemo" u nove modele i širenje prodajne mreže, izjavio je Musk.

Direktor Tesle nije ponudio detalje o poteškoćama na kineskom tržištu.

Musk je također izjavio da je spreman na sklapanje partnerstva s trgovcima koji bi prodavali Teslina vozila, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram