Zatvori
Poslovni Puls
14/01/2015

Medvedev: Rusija mora promijeniti svoj ekonomski model

''Stari energetsko-sirovinski model je iscrpljen. To znaju svi. On ne može dati ni stabilan rast, ni stimulans za investicije u realnu proizvodnju'', rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev...

Prema njegovim riječima, Rusija treba promijeniti model ekonomskog razvoja. ''Zbog toga nije važno samo objektivno ocijeniti i pravilno reagirati na izmjene vanjskih tržišta koja su tradicionalna za Rusiju. Nije jednostavno snaći se s ekonomskim i političkim pritiskom koji dolazi izvana. Stabilizirati aktualne oscilacije valutnog tečaja je velika i odgovorna zadaća. Radi se o tome da se izmijeni model našeg razvoja'', rekao je Medvedev.

Prema njegovim riječima, ''ruska ekonomija je počela usporavati još pri visokim naftnim cijenama. Međutim, one su nam dopuštate da još nekako napredujemo. Ekonomija i danas pokazuje pojedine elemente rasta, no kvantitativan i kvalitativan rast ne odgovara ni našim mogućnostima, ni, recimo to iskreno, našim ambicijama''.

Medvedev je izjavio da se Rusija nalazi u točki presjecanja niza kriza, koje su pokrenute, između ostalog, i posljedicama krize iz 2008. te vanjskim utjecajem, prenosi Ruski vjesnik.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram