Zatvori
Poslovni Puls
12/01/2015

Istra uvrštena među TOP 10 svjetskih vinskih destinacija

Istra je uvrštena među TOP 10 vinskih destinacija za 2015. godinu po izboru www.wineenthusiast.com, priopćili su iz TZ Istarske županije...

Laskavo priznanje pristiže od strane Mikea DeSimonea i Jeffa Jensenna, dvojca poznatog kao World Wine Guys, koji su tri puta do sada posjetili Istru, posljednji put u srpnju 2013. godine. Prilikom boravka na Istarskom poluotoku imali su priliku upoznati istarske autohtone vinske sorte i vina, poput malvazije, terana te merlota i drugih. Upravo su oni Istru smjestili na sami svjetski vrh uz već etablirane vinske regije poput Pijemonta u Italiji, dolina Loire i Rhone u Francuskoj, američkog Mendocina. Na listi najboljih našli su se i Orlando i Finger Lakes u SAD-u, Hawkes Bay u Novom Zelandu, Galicija u Španjolskoj te Okanagana u Kanadi.

„Kada vas ugledni američki Wine Enthusiast, s 35 godišnjim iskustvom na području „where wine lives“, pozicionira među 10 najboljih vinskih turističkih destinacija u 2015. pa vam uz bok stavi regije poput talijanskog Pijemonta, španjolske Galicije ili francuske Loire i Rhône, onda svi vinari iz te regije – u ovom slučaju Istre – imaju velikog razloga za slavlje. Ali, ne samo oni. Vino, gotovo nikad ne treba promatrati odvojeno od jela. Čaša dobrog vina, prirodni je završetak svakog obroka. Najuzbudljivije vinske destinacije su, stoga, mjesta gdje se piju odlična vina uz vrhunska jela. Sve se to dešava u blještavim restoranima, u rustikalnim konobama ili u izvornim agroturističkim domaćinstvima smještenim po prekrasnim krajolicima. Lijepo je kad vas vinski entuzijasti prepoznaju“, rekao je povodom ovog priznanja predsjednik Hrvatskog sommelier kluba Franko Lukež.

Direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, povodom objave Istre na ljestvici 10 najboljih vinskih regija na svijetu Wine Enthusiasta, istaknuo je kako svako novo priznanje i uvrštenje među ponajbolje svjetske destinacije, uvijek iznova podiže kriterije kvalitete te predstavlja veliku obvezu za sve, jer je reputacija vlastitog imidža u turizmu ključna. Nadodaje kako je ova nagrada posebno važna, jer dolazi od uglednog portala koji ima reputaciju opinion leadera, ali i zato jer nakon četiri godine u kojima je Istra svake godine dobivala priznanja za ponajbolju TOP destinaciju, i dalje ima sposobnost i kapacitet pridobiti svjetske influencere te može ponuditi kreativnost i inventivnost ponude.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram