Zatvori
Poslovni Puls
09/01/2015

INA ipak gasi sisačku rafineriju i to već idući tjedan?

Ina je potvrdila da će sisačka Rafinerija prerađivati domaću naftu do 14. siječnja, odnosno do isteka zaliha. U Ini ističu da odluka o zatvaranju sisačke Rafinerije nije donesena te da prerada i u sisačkoj i riječkoj rafineriji ostaje ovisna o tržišnim uvjetima i vanjskom okruženju...

Iz Stožera za obranu Rafinerije upozoravaju, kako, budući da nove količine sirovine nisu osigurane, odluka može značiti i trajni prestanak proizvodnje. To znači da bi se ostvario MOL-ov plan o zatvaranju pogona, upozoravaju iz sisačkog Stožera za obranu Rafinerije, prenosi HRT.hr.

Nepostojanje plana proizvodnje za 2015. poziv je na uzbunu u Stožeru za obranu rafinerije nafte u Sisku. 'Mi ove godine ne znamo ni plan prerade, ni operativni plan, ni opeartivne troškove za investicijsko odžavanje tijekom rada', poručio je Predrag Sekulić iz Stožera. Dodao je kako su doneseni i zaključci o pokretanju novih sindikalnih akcija Stožera o čemu će izvijestiti javnost za nekoliko dana.

Zatvaranje sisačke Rafinerije značilo bi pravu katastrofu za 800 zaposlenih, ali i za grad u kojem bi nestalo industrijske proizvodnje.

TEME: / / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram