Zatvori
Poslovni Puls
26/12/2014

Velika Britanija zabranila reklamiranje elektroničkih cigareta

Velika Britanija je zabranila televizijske reklame za elektroničke cigarete, nakon što je prije samo dva mjeseca promijenila pravila oglašavanja kako bi se one mogle reklamirati...

Odluku Uprave za standard oglašavanja (ASA) pozdravile su protupušačke skupine, koje u pitanje dovode legalnost tih reklama. Odlučeno je da tri reklame za e-cigarete podsjećaju na tradicionalno pušenje, prikazano na zavodljiv i glamurozan način.

ASA je objavila da je odluku donijela iako te reklame izbjegavaju izraze povezane s duhanskim proizvodima i emitiraju se tek nakon 21 sat. Djelovala je na temelju pritužbi raznih lobista, među ostalima i Britanske medicinske udruge te Akcije protiv pušenja, a bilo je i 187 pritužbi gledatelja.

Pritužbe su se uglavnom odnosile na otvorenu seksualnost tih reklama i na to što su usmjerene prema maloljetnicima i osobama koje su prestale pušiti, a pozivaju ih da isprobaju e-pušenje, prenosi HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram