Zatvori
Poslovni Puls
17/12/2014

Flydubai povezao Zagreb i Dubai

 Zamjenik ministra turizma, dr. sc. Daglas Koraca sudjelovao je na konferenciji za novinare na kojoj je zrakoplovna kompanija flydubai najavila inauguracijski let za Zagreb, koji će biti jedno od pet odredišta u srednjoj i jugoistočnoj Europi koje će ova kompanija povezivati sa svojom središnjicom u zračnoj luci Dubai International, drugom najprometnijem aerodromu na svijetu, čime doseže broj od 23 zrakoplovne rute pokrenute u ovoj godini...

„Uspostava ove zrakoplovne veze donosi niz benefita, posebice u segmentu obostrane turističke razmjene, ali i u obliku drugih mogućnosti s naglaskom na još bolju prometnu povezanost s ostalim svjetskim tržištima. Daleka tržišta važna su za hrvatski turizam, posebice za produljenje sezone i dodatno jačanje naših turističkih proizvoda. Dubai je jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija na svijetu zbog čega je važnost ove linije još i veća“, rekao je zamjenik ministra turizma Koraca, dodavši kako se uspostava ove zračne rute uklapa u planove i aktivnosti Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, jer su nove avio linije označene kao vrlo važni faktori u razvoju pred i posezone.

„Nova linija koja nas povezuje sa Zagrebom pokazuje rastuću potražnju na tržištu i želju za povoljnim putničkim opcijama diljem srednje i jugoistočne Europe. Naš je cilj putnicima pružiti cjenovno pristupačne letove do destinacija koje su do sada bile slabije pokrivene, a nove linije diljem regije pružit će izbor putnicima koji žele putovati do Dubaija kao trgovačkog i turističkog centra, s pristupom široj regiji Bliskog istoka, Afrike i južne Azije", rekao je viši dopredsjednik za komercijalno poslovanje kompanije flydubai, Jeyhun Efendi.

Zrakoplovna kompanija flydubai osnovana je 2008. godine kako bi pospješila razvoj putovanja, turizma i trgovine te ojačala povezanost Dubaija s ostatkom Bliskog istoka, zemljama Zaljeva, Afrikom, Kavkazom, središnjom Azijom i Indijskim potkontinentom, objavljeno je iz Ministarstva turizma.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram