Zatvori
Poslovni Puls
09/12/2014

Belgijski Omco u Hrvatsku ulaže 30 mil. eura i otvara nova radna mjesta

Potpredsjednik Grčić u ponedjeljak je posjetio tvrtku Omco Croatia u Humu na Sutli, koja posluje u sastavu belgijske Omco Grupe, a početkom 2015. kreće u novi investicijski ciklus s više od 30 milijuna eura i 100 novih radnih mjesta...

"Ova tvrtka dokaz je da se u Hrvatskoj može investirati, zahvaljujući i politici Vlade", istaknuo je potpredsjednik Grčić čestitajući direktoru tvrtke Darku Ranogajcu i svim zaposlenicima na novoj investiciji.

Od 2007. do 2013. društvo Omco Croatia je investiralo 24,71 milijun eura u modernizaciju proizvodnje i proširenje proizvodnih pogona i kapaciteta, a novim investicijskim ciklusom 2014. - 2017. dodatno će povećati proizvodne kapacitete, osuvremeniti tehnološke proizvodne procese i otvoriti nova radna mjesta. Glavna aktivnost tvrtke je izrada oblikovnih alata za proizvodnju svih vrsta staklene ambalaže za prehrambenu, kemijsku i farmaceutsku industriju.

Omco Grupa koja posluje u više zemalja drži 17 posto tržišnog udjela proizvođača alata u staklarskoj industriji, a Omco Croatia 97 posto proizvoda izvozi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram