Zatvori
Poslovni Puls
08/12/2014

Kad neće Zapad - hoće Kinezi: Kineski div ulaže u Moskvu

Kineska grupacija Wanda navodno bi trebala započeti pregovore s moskovskim gradskim vlastima u svrhu postizanja sporazuma o provedbi infrastrukturnih projekata u tom gradu...

Njihova ukupna vrijednost procjenjuje se na dvije milijarde američkih dolara. Glavni ruski grad osigurat će za spomenute projekte oko 10 tisuća metara četvornih zemljište, no još nije dogovoreno o kakvom se tipu građevinskih objekata radi.

Ova vijest došla je nakon šuškanja da Wanda daje ponudu za kupnju udjela u LionGate Entertainmentu, odnosno filmskom studiju koji stoji iza filma Igre gladi. No, unatoč velikom interesu kineske grupacije, vlasnici spomenutog studija voljni su prodati samo manji udio. Rečeno je kako su pregovori na tu temu na samom početku te da možebitno i neće dovesti do konačnog sporazuma. Wanda je očigledno jako zainteresirana za filmsku industriju s obzirom da su navodno održani sastanci i na temu ulaganja s Metro-Goldwyn-Mayerom.

Grupacija Wanda, koja između ostalog upravlja brojnim trgovačkim centrima i robnim kućama, posluje u turističkom sektoru te ima lanac kino-dvorana u Kini, kupila je 2012. AMC Entertainment za preko više od dvije i pol milijardi američkih dolara te preuzela dug koji je nastao u pokušaju širenja na američko tržište, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram