Zatvori
Poslovni Puls
01/12/2014

Rusija s Iranom razmjenjuje žito za naftu?

Rusija se nada da će uskoro s Iranom potpisati sporazum o razmjeni žita i industrijskih proizvoda za naftu, izjavio je u subotu za Press TV ruski ministar gospodarstva Aleksej Ul'jukaev koji se trenutno nalazi u posjeti toj zemlji...

"Razgovarali smo o tom pitanju. To neće samo uključivati žito, postoji dugi popis dobara", u subotu je izjavio Ul'ukaev za novinare, komentirajući sastanak s iranskim ministrom gospodarstva Alijem Tayyebnijom koji se održao ranije tog dana.

Ul'jukaev je dodao da bi sporazum trebao biti potpisan u bližoj budućnosti te da centralne banke Rusije i Irana razrađuju način kojim bi dvije zemlje mogle vršiti isplate u svojim nacionalnim valutama.

Ruski ministar gospodarstva naglasio je da podupire ideju o plaćanju u nacionalnim valutama, no da dvije strane još uvijek nisu razgovarale o vremenskom okviru u kojem će se to ostvariti.

U siječnju su zapadni mediji izvijestili da Iran i Rusija razmatraju "sporazum o razmjeni nafte za ostalu robu vrijedan 1.5 milijarde američkih dolara na mjesec", što bi moglo omogućiti Iranu da poveća izvoz nafte za 50 posto i zaobiđe sankcije zapadnih zemalja, javlja CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram