Zatvori
Poslovni Puls
18/11/2014

Hrvatske banke bilježe pad profitabilnosti od 8,2 posto

Banke u Hrvatskoj u prvih su devet mjeseci ove godine ostvarile dobit prije oporezivanja u ukupnom iznosu od 1,96 milijardi kuna, pokazuju privremeni nerevidirani podaci za 30 banaka koje je u ponedjeljak objavila Hrvatska narodna banka (HNB)...

Usporede li se ti podaci s onima objavljenim prije godinu dana proizlazi da je bruto dobit banaka zadnjeg dana rujna ove godine bila za 8,2 posto ili za 176,3 milijuna kuna manja nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Ukupna imovina 30 banaka i štednih banaka pak na kraju rujna iznosila je 399,7 milijardi kuna i bila je za 0,47 posto veća nego krajem prošle godine.

Od ukupno 30 banaka i štednih banaka njih 20 iskazale su dobit iz poslovanja prije poreza, a 10 gubitak.

Najveću bruto dobit, po privremenih nerevidiranim podacima HNB-a, imala je Zagrebačka banka, u iznosu nešto većem od jedne milijarde kuna. Slijedi Privredna banka Zagreb s dobiti prije oporezivanja od 641 milijun kuna.

Bruto dobit u iznosu od 358,2 milijuna kuna iskazala je Raiffeisenbank Austria, od 231,1 milijun kuna Erste&Steiermaerkische bank, a dobit prije oporezivanja u iznosu od 213,5 milijuna kuna imala je Societe Generale - Splitska banka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram