Zatvori
Poslovni Puls
13/10/2014

Mamić napokon otkriva zašto je Dinamo "pun ko' brod"

Udruga MBA (Masters of Business) Croatia koja okuplja akademski obrazovane stručnjake koji pohađaju ili su završili neki od MBA studija, najavila je zanimljivo gostovanje...

"Pozivamo Vas na predavanja koje će održati izvršni (do)predsjednik najtrofejnijeg i financijski najstabilnijeg hrvatskog nogometnog kluba, Zdravko Mamić, na temu “Tajne poslovanja najuspješnijeg i financijski najstabilnijeg kluba u regiji", objavljeno je na web stranici udruge.

Cilj predavanja je detaljnije objasniti i približiti publici način poslovanja GNK Dinamo.

"Kao predsjednik uprave najuspješnijeg i financijski najstabilnijeg kluba u regiji g. Mamić će pričati o tome kako je biti prvi čovjek i operativac tako velike tvrtke. Poslovanje sportskog kluba je ipak nešto drugačije od drugih sektora jer je veliki dio prihoda varijabilan; posebno u Hrvatskoj i na primjeru Dinama. Naime,  ekonomska situacija u svijetu i Hrvatskoj utjecala je i na sportske klubove i njihovo poslovanje, a to je kod Dinama posebno izraženo jer klub nema prihode kao ostali klubovi istog ili sličnog ranga. Konkretno, najveći dio budžeta nogometnih klubova iz Njemačke, Engleske, Španjolske, Austrije, Švicarske i ostalih razvijenih zemalja sastoji se od televizijskih prava, prodanih ulaznica, ugostiteljstva na stadionima, marketinga i prodaje navijačkih artikala, a sve to u Dinamu ne čini niti 5 % potrebnog budžeta za održavanje ovako visokog nivoa. Kako, na kojim tržištima i na koji način Dinamo prihoduje sredstva pomoću kojih uvjerljivo dominiraju regijom posljednje desetljeće? To i još puno zanimljivosti iz privatnog života te „poslovne trikove“ otkrit će gospodin Mamić na predavanju", stoji u objavi na web stranicama Udruge MBA.

Predavanje će se održati u utorak 14. listopada u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, a slušat će ga studenti, diplomanti MBA studija u Hrvatskoj i oni koji su spremni platiti 50 kuna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram