Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić izjavila je da se rebalansom proračuna neće smanjivati novac za sustav socijalne skrbi koji brine o najosjetljivijoj populaciji hrvatskih građana…

U sustavu socijalne skrbi reforme su napravljene i neće biti nikakvih rezova jer se ne mogu dirati prava, niti dječi doplatak, niti porodiljne naknade, niti osobne invalidnine ili prava o skrbi o djeci s poteškoćama, izjavila je Opačić odgovarajući na novinarska pitanja.

O davanju u koncesiju autocesta i hoće li radnici zadržati radna mjesta, odgovorila je da se u koncesiju ide zbog toga što se više ne možemo zaduživati. “Plaćamo cijenu političkih odluka prijašnjih Vlada koje su bile neodgovorne i koje su nas zaduživale. Možemo odlučiti hoćemo li se zaduživati dalje i ići prema bankrotu, doći do toga da ne možemo isplatiti plaće i mirovine ili odlučiti dati autoceste u koncesiju i vratiti dio dugova. Kamate su iz dana u dan sve veće. Sada više novca dajemo na otplatu kamata, a manje za stvarne potrebe. Prema tome, koncesijom biramo rješenje po kojem se možemo brinuti za potrebe građana”, odgovorila je Opačić.

“Trebamo početi rješavati stvari u državi inače ćemo se naći na rubu provalije”, poručila je Opačić, prenosi HRT.hr.