Zatvori
Poslovni Puls
06/10/2014

HSLS-ov Josip Budimir kao budući hrvatski ministar gospodarstva?

U koaliciju s HDZ-om smo ušli kako bismo oformili novu vladu jer Kukuriku koalicija nije ispunila svoj program i obećanja. Iz istog razloga sam prije četiri godine prekinuo koaliciju i s HDZ-om i Jadrankom Kosor, kazao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor gostujući u emisiji 'Nedjeljom u dva'...

Kazao je kako je HDZ prije potpisivanja koalicijskog ugovora HSLS-ovcu Josipu Budimiru ponudio mjesto ministra gospodarstva u budućoj vladi. HSLS to nije potpisao, a o tome će razgovarati nakon izbora, kad vide rezultate.

Godine 2011. HSLS je samostalno izašao na izbore i postigao 4. najbolji rezultat (nakon HDZ-a, SDP-a i Laburista). Koalicije konzervativaca i liberala pravilo su u Europi, rekao je, a kao primjer naveo je Njemačku, Veliku Britaniju i Finsku.

Odgovarajući na pitanje kako je surađivati s Milanom Bandićem u Zagrebu kazao je kako je to teško - 'Da nije HSLS-a, ispred svake kuće u Zagrebu naplaćivalo bi se parkirno mjesto'.

Kosor smatra da mirovine ne treba dirati, pogotovo one koje su zarađene radom. 'Treba radnopravno ujednačiti zaposlene u javnom i privatnom sektoru. Da onaj tko radi u javnim službama i tvrtkama, može dobiti otkaz, ali i da onaj tko dobro radi, može biti nagrađen', kazao je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram