Zatvori
Poslovni Puls
26/09/2014

Ruski tajkuni ulaze u hrvatski turistički sektor

Tvrtka Titan nekretnine, iza koje stoje bogati ruski biznismeni, bankari i vlasnici jedne od najvećih građevinskih tvrtki u Moskvi, osim što je iskazala interes za ulaganje u Brijuni rivijeru Kupare i Hotele Maestral, na nedavnom javnom pozivu DUUDI-ja javila se za još čak 19 turističkih projekata....

Prebogatim Rusima europske sankcije zbog rata u Ukrajini očito ne znače ništa i spremni su na svoj proboj na hrvatsku obalu. U pravnom smislu, zapravo, na njih se sankcije ne odnose jer u Zagrebu od 2004. imaju registriranu hrvatsku tvrtku pa svoje milijarde mogu bez problemati ulagati na domaćem turističkom tržištu, piše Jutarnji.

Tvrtka Titan nekretnine, podružnica je ruske tvrtke Inteco koja je sve do prije dvije i pol godine bila u vlasništvu najbogatije Ruskinje Jelene Baturine, supruge bivšeg moskovskog gradonačelnika Jurija Lužkova, čije bogatstvo Forbes danas procjenjuje na milijardu dolara.

Baturina sada živi u Londonu, vlasnica je dva nekretninska fonda i ulaže u projekte po Europi i SAD-u. Ona je tvrtku Inteco 2011. prodala ruskom bankaru i vlasniku B&N banke, Mihailu Šiškanovu, za 1,2 milijarde dolara. Šiškanov, koji je 179. na listi najbogatijih ruskih biznismena, s procijenjenim bogatstvom većim od 550 milijuna dolara, dobio je 98 posto dionica, a ostatak je kupila ruska Sberbank.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram