Zatvori
Poslovni Puls
24/09/2014

Croatia osiguranje otpušta oko 500 radnika

Croatia osiguranje objavilo je odluku o pokretanju postupka kolektivnog zbrinjavanja viška radnika...

Postupkom kolektivnog zbrinjavanja obuhvaćeno je 500 radnika te jedan dio odlazi na nova radna mjesta u prodaji, dok će ostali dobiti otpremnine sukladne kolektivnom ugovoru

"Navedenim postupkom obuhvaćeno je 500 djelatnika, od kojih će jedan dio djelatnika prijeći na nova radna mjesta u prodaji, dok će za ostale djelatnike obuhvaćene programom biti osigurana sredstva za otpremnine u skladu s odredbama kolektivnog ugovora“, navodi se u obavijesti na Zagrebačkoj burzi.

U Croatia osiguranju samo 30% zaposlenih radi u prodaji, dok je ostatak zaposlen na potpornim pozicijama. U kompaniji smatraju da omjer treba biti obrnut.

"U okviru procesa reorganizacije poslovanja doći će i optimizacije operativnih funkcija što će rezultirati smanjenjem troškova i povećanjem kontrole poslovanja. Istom cilju pridonijet će racionaliziranje i promjena omjera strukture zaposlenih koju trenutno čini 30% zaposlenih u prodaji osiguranja i 70% zaposlenih na potpornim pozicijama. Na kraju transformacijskog procesa, 70% zaposlenih biti će u prodaji, kao što je praksa i u ostalim modernim europskim osigurateljnim tvrtkama." priopćili su iz kompanije.

Većinski vlasnik croatia osiguranja je rovinjska Adris grupa nakon što je u ožujku ove godine kupila 39 posto udjela u Croatia osiguranju, za što je ponudio 905 milijuna kuna.

Prošlog je tjedna izvršena i dokapitalizacija Croatia osiguranja u iznosu od 840 milijuna kuna, nakon čega u Adris u toj kompaniji ima 60 posto vlasništva, dok državi ostaje udio od 28 posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram