Zatvori
Poslovni Puls
18/09/2014

Prvi turistički let do Mjeseca već za četiri godine!

Američka kompanija Space Adventures, koja od 1988. godine nudi usluge letova u svemir imućnim "turistima", odlučila je osnažiti svoju ponudu...

Uz pomoć ruskog svemirskog broda Soyuz - Space Adventures će prevesti prve turiste do Mjeseca i to već 2018. godine! Letjelica će se približiti površini Zemljinog satelita na samo 100 kilometara.

Cijena ovog nevjerojatnog svemirskog turističkog aranžmana nije objavljena, ali za pretpostaviti je da se kreće u desecima, ako ne i stotinama milijuna američkih dolara.

Kao posebnu poslasticu američka kompanija izdvaja iskustvo razgledanja osvijetljene strane Mjeseca koja se ne vidi sa Zemlje te pogled na Zemljin izlazak iznad mjesečevog horizonta.

Turisti će nakon polijetanja "svratiti“ do Međunarodne svemirske postaje (ISS) gdje će provesti deset dana. Nakog toga krenut će na putovanje do Mjeseca u lunarnom raketnom modulu. Putovanje do Mjeseca trajat će 6 dana.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram