Zatvori
Poslovni Puls
17/09/2014

Europski milijarderi postali najbogatiji na svijetu!

U posljednjih godinu dana broj milijardera u svijetu porastao je za 7 posto ili njih 155, na rekordnih 2.325 osoba, a njihovo bogatstvo dosegnulo je 7.300 milijardi dolara, više nego što iznosi tržišna vrijednost svih kompanija čije su dionice sadržane u Dow Jones indeksu na Wall Streetu...

Najnovije izvješće istraživačke tvrtke Wealth-X i švicarske UBS banke pokazuje i to da je u proteklih godinu dana najviše novih milijardera zabilježeno u SAD-u - 57.

Slijedi Azija s 52 nova milijardera, od čega 33 u Kini, i Latinska Amerika, sa 42 nove osobe u klubu izuzetno bogatih.

Najveći rast zabilježen je u segmentu onih bogataša koji su samo manji dio svoje imovine naslijedili, a milijarderi su postali zahvaljujući svojim poduzetničkim pothvatima, navodi se u izvješću.

Europa je regija s najviše milijardera, njih 775, a oni su i najbogatiji, s ukupno 2.370 milijardi dolara.

Time je po ukupnom bogatstvu svojih milijardera preuzela primat od Sjeverne Amerike, koji je godinama držala vodeće mjesto na toj listi.

Zemlja s najviše milijardera i dalje je SAD, s njih 571, a slijede Kina, sa 190 jako bogatih, i Velika Britanija, koja je sa 130 milijardera preuzela treće mjesto od Njemačke, gdje su ove godine zabilježena 123 milijardera, prenosi HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram