Zatvori
Poslovni Puls
20/08/2014

Slovenska Save preuzima poslove Croatia siguranja?

Uprava Save Re koju vodi Zvonko Ivanušić u tajnosti pregovara s Adris Grupom koju vodi Ante Vlahović o preuzimanju svih osiguravateljskih poslova za Croatia osiguranje...

Croatia osiguranje, naime, namjerava ugasiti svoju kućnu reosiguravateljnu kompaniju Croatia Lloyd. Prijenosom tih poslova na novu kompaniju poboljšala bi se kapitalna slika Croatia osiguranja, piše ljubljanski Dnevnik.

Time bi Adris Grupa i Croatia osiguranje dobili i dodatni motiv za poovećanjem udjela u Savi Re gdje trenutno drže oko 15 posto vlasništva. Krajem prošle godine Croatia Lloyd je imala više od 100 milijuna eura investicija, od čega dobrim dijelom u obveznicama i imovini raznih investicijsih fondova. To otprilike odgovara vrijednosti 40 postotnog udjela u Savi Re.

Dogovore o preuzimanju ovih poslova za Croatia osiguranje posredno potvrđuju i u Savi Re. Croatia Lloyd surađivao je sa Savom Re, ali su ti poslovi bili prilično ograničeni. Neslužbeno, Croati Lloyd je dio osiguravateljnih poslova prepuštala Savi Re, a u zamjenu je dobivala pristup međunarodnim osiguravatelkjnim tržištima gdje je od ključnog značaja visoka bonitetna ocjena.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram