Zatvori
Poslovni Puls
01/08/2014

"Bombarder" Grčić najavio brojne projekte za europske fondove

Do kraja 2016. Hrvatske ceste namjeravaju izgraditi most Čiovo - Trogir, zapadnu obilaznicu Splita kod Kaštela te vodičku obilaznicu. Nadaju se da će za te projekte iz europskih fondova uspjeti dobiti 80 od ukupno 200 milijuna eura. Za Pelješki most radi se studija izvedivosti koja je važna kao uvod u najzahtjevniji dio projekta - razgovor s Europskom komisijom oko mogućnosti sufinanciranja...

Na konferenciji za novinare ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić je rekao kako Hrvatske ceste usporedo s natječajima za realizaciju ovih triju projekata aplicira za sufinanciranje iz EU fondova, s velikom vjerojatnošću da će ta sredstva i dobiti, prenosi HRT.hr.

Za sva tri projekta moguć je udio sufinanciranja iz europskih fondova do 80 posto.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić kazao je da je riječ o projektima od iznimnog značaja koji će bitno poboljšati kakvoću života tamošnjeg stanovništva. Najavio je da će Vlada u razdoblju koje slijedi, javnost "bombardirati" projektima pripremljenim za bespovratno sufinanciranje iz europskih fondova, koje je, prema njegovim riječima, pripremala dvije godine.

Što se tiče Pelješkog mosta, ministar Hajdaš Dončić podsjeća da je studija predizvodivosti pokazala da je most najbolje rješenje za povezivanje krajnjeg hrvatskog juga s ostatkom zemlje te da slijede izrada studije izvodivosti, ishođenje građevinske dozvole i potvrda glavnog projekta pa tek onda finalni razgovor o mogućnosti postotka sufinanciranja za sredstva EU-a u njegovoj izgradnji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram