Zatvori
Poslovni Puls
24/07/2014

EBRD blokirao nove zajmove Rusiji

Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) objavila je danas da je većina članova njezina Odbora direktora dala "jasnu smjernicu" kako neće biti u stanju odmah odobriti nove investicije u Rusiji...

Priopćenje te banke objavljeno je tjedan dana nakon što je EBRD objavio da će se konzultirati sa svim svojim članicama o implikacijama prošlotjednog poziva Europske unije upućenog EBRD-u i Europskoj investicijskoj banci (EIB) da obustave nove zajmove u Rusiji.

"Njihova smjernica prati prošlotjednu deklaraciju Europskog vijeća, koje je pozvalo zemlje članice EU-a da koordiniraju svoje pozicije unutar Odbora banke. Uprava EBRD-a time će se voditi u svom operativnom pristupu u Rusiji", objavio je EBRD u priopćenju.

Odbor direktora EBRD-a predstavlja sve dioničare, njih 64, te Europsku uniju i Europsku investicijsku banku.

Ipak, EBRD je poručio da će nastaviti upravljati svojim portfeljom postojećih projekata u Rusiji te zadržati fizičku prisutnost u toj zemlji.

Rusija je tradicionalno najveći korisnik fondova EBRD-a, pozajmivši samo prošle godine od te banke 18 milijardi eura. EIB je, pak, obećao prošle godine da će Rusiji dati više od milijardu eura zajma.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram