Zatvori
Poslovni Puls
10/07/2014

Njemački ministar financija: Amerikanci dokazuju da su glupi do boli

Njemački ministar financija Wolfgang Schäuble ocijenio je u četvrtak da Amerikanci dokazuju da su "glupi do boli", nakon što su otkrivena dva moguća slučaja špijunaže njemačkih agenata u korist američkih obavještajnih agencija...

"Strašno je glupo da Sjedinjene Države među našim ljudima regrutiraju one treće klase. Čovjek može jedino plakati nad tolikom glupošću", izjavio je ministar na njemačkoj postaji Phoenix.

"To baš ne zabavlja kancelarku", dodao je Schauble, poznat po svojoj otvorenosti.

Njemačko pravosuđe je u srijedu, drugi put u pet dana, otvorilo istragu o navodnom njemačkom špijunu koji je, po medijima, radio za Washington. Afera je to koja još više zateže odnose između SAD-a i Njemačke.

Nakon prvih otkrića o dvostrukom agentu njemačke obavještajne službe, osumnjičenom da radi i za CIA-u, savezno tužiteljstvo je najavilo da će istražiti novi slučaj špijunaže u korist strane zemlje, ne navodeći o kojoj se radi. Ovog su puta mediji spomenuli vojnika Bundeswehra koji je radio za Amerikance. Afera se smatra "težom" nego prva, po tim izvorima, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram