Zatvori
Poslovni Puls
10/07/2014

Lorencin potvrdio povećanje boravišne pristojbe od dvije kune

Ministar turizma Darko Lorencin najavio je danas da bi se u iduća dva tjedna mogla donijeti odluka o povećanju boravišne pristojbe od dvije kune od 2015. godine...

"Sada je iznos boravišne pristojbe po danu najveći mogući sedam kuna i razmatramo mogućnost povećanja za maksimalno dvije kune, to jest do devet kuna. Ali to bi povećenje bilo u fazama jer nam sav novac nije odmah potreban već ćemo to postupno raditi", rekao je Lorencin u Radmanovim mlinicama u blizini Omiša, gdje je sudjelovao u vježbama Hrvatske gorske službe spašavanja kojima se predstavljaju mogućnosti Hrvatske u razvoju pustolovnog turizma na stijenama, kanjonima i divljim vodama.

Objasnio je kako je provjerom iznosa boravišne pristojbe koju turisti plaćaju u drugim mediteranskim zemljama utvrđeno da su u tim zemljama te pristojbe "znatno veće" no u Hrvatskoj.

"U Hrvatskoj ta cijena nije korigirana 15 godina, a s druge strane 'podižemo' destinacijski menadžment, za što nam je potreban novac", kazao je Lorencin.

Ističe i kako je boravišnu pristojbu potrebno povećati za konkretne stvari te da će se od nje poticati razne manifestacije kako bi se povećala atraktivnost turističkih odredišta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram