Zatvori
Poslovni Puls
05/07/2014

Milanović protiv Svjetske banke: Oni imaju neke svoje interese!

Intervju voditelja Svjetske banke u Hrvatskoj Hongjooa Hahma za Reuters, u kojemu tvrdi da Hrvatska nema vodstvo koje je spremno napraviti promjene i radikalan zaokret u gospodarstvu, i dalje izaziva brojne reakcije. Danas se oko toga oglasio premijer Zoran Milanović koji je rekao da na kritike Svjetske banke gleda prije svega kroz interes Hrvatske...

"Iza svake od kritika krije se i neki materijalni interes. Jedini naš interes je Hrvatska, to je materijalni interes svih nas koji živimo u Hrvatskoj. U tom kontekstu vidim i Svjetsku banku. Svjetskoj banci svaka čast, ali pogledajte malo po svijetu savjete koje je Svjetska banka davala. Oni koji su ih prihvaćali automatski, bez razmišljanja, i dan danas su tamo gdje su bili prije deset godina, a oni što su i slušali, ali i radili po svom su Koreja i slično", rekao je.

Podsjetimo, Hongjoo Hahm je rekao i da je Hrvatska, zbog šest godina uzastopne recesije - fenomen u svijetu. Država je prepuna birokratskih zapreka, poglavito na lokalnoj razini, a vlast u svemu favorizira javni sektor. Ako se to nastavi, budućnost za hrvatske građane neće biti bolja.

"Vidite, netko misli da bi trebalo uništiti javni sektor, da bi trebalo sve karte dati na ptivatni sektor. Mi predlažemo izmjene Zakona o radu i smatramo da je to dobro, da je fleksibilniji, ali ponajprije u interesu više posla. Ali kažemo i da nećemo mijenjati mirovinski sustav na način da se u mirovinu ide tek sa 67 godina života. Onda kažu da smo socijalno osjetljivi, socijalisti ili da smo samo za javni sektor, a to je prije svega razum. Uvijek je netko nečim nezadovoljan. Ja mislim da naša politika dokazuje da razmišljamo i biramo. Da naše zakonodavstvo mora biti drukčije, više u interesu posla, ne poslodavaca, nego da pomogne nekim poslodavcima, mnogim poslodavcima, da otvaraju više radnih mjesta, što je u interesu ljudi", Milanovićev je komentar na istup Hongjooa Hahma, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram