Zatvori
Poslovni Puls
24/06/2014

Maras: Borit ću se da mali poduzetnici PDV plaćaju po naplati

Ministarstvo poduzetništva i obrta predstavilo je četiri tematska mini vodiča za male i srednje poduzetnike - Porez na dodanu vrijednost nakon pristupanja EU-u, Javna nabava, Sustavi upravljanja energijom te Upravljanje sustavom kvalitete i rizicima...

Vodiči su predstavljeni u sklopu nacionalne konferencije projekta Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice BIZimpact II. Projekt je vrijedan 1,4 milijuna eura, od čega 85 posto financira Europska unija, dok je 15 posto nacionalna komponenta. Projekt traje od ožujka 2013. do ožujka 2015.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras rekao je da se s ova četiri vodiča želi pomoći poduzetnicima i poslovnoj zajednici te ih educirati o novom zakonodavstvu kako bi im se olakšalo poslovanje. Među ostalim, Maras je podsjetio da je u tijeku izmjena Zakona o PDV-u. Ponovio je da će on i dalje inzistirati na tome da se malim poduzetnicima, s godišnjim prometom do 3 milijuna kuna, omogući plaćanje PDV-a po naplaćenoj fakturi, a ne po izdanom računu, kako je sada.

"Radi se o tome da se pomogne malim tvrtkama, koje nekada u nelikvidnosti ne mogu izdržati presiju PDV-a", istaknuo je Maras, dodavši kako očekuje da će o tom prijedlogu postići dogovor s ministrom financija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram