Zatvori
Poslovni Puls
23/06/2014

Korejski divovi Samsung, Hyundai i Daewoo zainteresirani za Hrvatsku?

Nakon osnivanja Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba, ulaganja korejskih kompanija u našoj zemlji korak su bliže ka konačnoj realizaciji...

Samsung Electronics, Daewoo International, Doosan Heavy Industries i Hyundai Enginering samo su neke kompanije iz Južne Koreje koje su zainteresirane za suradnju s hrvatskim gospodarstvenicima, piše Slobodna.

Budući da se investicijsko okruženje posljednjih godina u Hrvatskoj značajno promijenilo, kapitalna ulaganja s Dalekog istoka i te kako su dobro došla, poglavito u strateškim gospodarskim granama na kojima počiva hrvatska ekonomija.

Luke, željeznica, energetski sektor zanimljivi su potencijalnim ulagačima, kojima treba osigurati nužnu infrastrukturu i pripremiti teren za realizaciju gospodarskih projekata. Južna Koreja je sedmi svjetski izvoznik, a Hrvatska joj je postala zanimljiva otkada je ušla u Europsku uniju, jer nudi povoljniji ulaz prema europskim zemljama, a s obzirom na geografsku lokaciju, pogodan je tranzitni centar i prema zemljama jugoistočne Europe.

Bogata Južna Koreja, uz ulaganja u energetski sektor, može Hrvatskoj ponuditi kapital za ulaganje u turističke kapacitete jer se radi o zemlji s 48 milijuna stanovnika, koji su već otkrili Hrvatsku kao primamljivu turističku destinaciju.

Nezaobilazna je i brodogradnja u kojoj bi mogla pomoći iskustva Južne Koreje, koja drži četrdesetak posto ukupne svjetske brodogradnje. Nije nepoznato da je kompanija “Daewoo” pokazivala zanimanje za brodogradilišta, gdje bi transferirali svoju tehnologiju, poglavito kroz proizvodnju jahti i luksuznih brodica, piše Slobodna Dalmacija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram