Zatvori
Poslovni Puls
17/06/2014

Split je nova - stara hrvatska turistička zvijezda

U konkurenciji 120 turističkih gradova Europe - Split je imao najveći porast turističkog prometa u ovoj godini. U prvih pet mjeseci ugostio je čak 20 posto više gostiju nego lani...

Bez gotovo i jednog otvorenog velikog hotela, a zahvaljujući naglom rastu broja privatnih soba i apartmana za iznajmljivanje, Split je u četiri godine utrostručio smještajne kapacitete. Procjenjuje se da je u privatnom smještaju 4.000 novih kreveta. Sada raspolaže s oko 9 tisuća kreveta. Radi se o vrhunski uređenim apartmanima s ljubaznim domaćinima.

U iduće dvije godine izgradit će se ljetni vezovi u trajektnoj luci pa će Split moći primiti i najveće brodove na kružnim putovanjima. Radi se na projektu istočne obale s brojnim novim ugostiteljskim sadržajima, koji će, uz kulturno-povijesne spomenike, pridonijeti zadovoljstvu gostiju. A antički spomenici neponovljiva su kulisa i sve brojnijim televizijskim i filmskim ekipama.

Mnogi će se Splićani privremeno preseliti u vikendice ili kod rodbine kako bi mogli iznajmiti stan, posebno tijekom glazbenog festivala Ultra. Nakon zatvaranja tisuća radnih mjesta, turizam očigledno spašava Split i Splićane, piše HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram