Zatvori
Poslovni Puls
12/06/2014

EBRD smanjio svoj udio u Agrokoru na 2,31 posto

Nakon uspješnog Agrokorovog zaduživanja putem zajma vrijednog 485 milijuna eura, taj koncern i Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) redefinirali su međusobne odnose, pri čemu je banka smanjila svoj vlasnički udjel u Agrokoru, priopćeno je danas iz EBRD-a...

EBRD će ostati manjinski dioničar u Agrokoru, sa 2,31 posto udjela u vlasništvu, radi daljnje podrške uspješnom razvoju te kompanije. Te promjene finalizirali su i odobrili dioničari Agrokora na skupštini održanoj u Zagrebu, kaže se u priopćenju.

U vlasničku strukturu Agrokora EBRD je ušao 2006. godine, na temelju Ugovora o ulaganju 110 milijuna eura dioničkog kapitala, kojim je stekao 8,33-postotni udjel te jednog člana u Nadzornom odboru koncerna. Tada je iz EBRD-a rečeno da će u Agrokorovoj vlasničkoj strukturi ostati od 5 do 7 godina, potpomažući njezin rast i širenje.

„Od 2006. godine, kada je EBRD postao dioničar u Agrokoru, kompanija je ojačavala svoje temeljne operacije i u proizvodnji hrane i u maloprodaji, oslanjajući se na profesionalne menadžerske timove koji su poticali inovacije i stvaranje brandova. Tijekom godina Agrokor je postao vodeći proizvođač hrane i pića i maloprodajni lanac u Hrvatskoj i šire“, navodi se u današnjem priopćenju EBRD-a.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram