Zatvori
Poslovni Puls
05/06/2014

Donald Sterling pristao na Ballmerovo preuzimanje LA Clippersa

Donald Sterling, vlasnik Los Angeles Clippersa koji je pod pritiskom, pristao je prodati svoj tim za 2 milijarde dolara i odustat će od tužbe protiv američke Nacionalne košarkaške udruge (NBA), rekao je u srijedu njegov odvjetnik Maxwell Blecher...

Sterling (80) ima doživotnu zabranu i kaznu od 2,5 milijuna dolara od NBA zbog rasističkih opaski koje je izrekao na snimku koji je procurio u medije u travnju.

Žena od koje je razdvojen Shelly Sterling prošloga se tjedna suglasila prodati franšizu bivšem glavnom ravnatelju Microsofta Steveu Ballmeru za rekordnu cijenu u NBA-ju od 2 milijarde dolara.

Sterling je tužio NBA i povjerenika lige Adama Silvera prošloga tjedna tražeći odštetu od najmanje milijardu dolara, navodeći da ga je NBA prisilio da proda franšizu zbog snimka koji je prema kalifornijskom zakonu protuzakonit.

Odustajući od tužbe i protivljenja prodaji Sterling, koji je posjedovao Clipperse 33 godine, privest će kraju krizu koja je osramotila ligu, prouzročila da su sponzori odustali od tima i navela igrače da razmotre bojkot, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram