Zatvori
Poslovni Puls
02/06/2014

Prodaja droge i prostitucija Velikoj Britaniji donose 12 milijadi eura

Ekonomska aktivnost povezana s prostitucijom i prodajom droge ostvaruje oko 12,3 milijardi eura godišnje u Velikoj Britaniji, nešto manje od jedan posto BDP-a...

Ove brojke britanskog Zavoda za statistiku predstavljaju rezultat rada obavljenog u konteksu usvajanja novih metoda obračuna nacionalnih bruto društvenih proizvoda u skladu s modelom kojeg je definirala Europska unija.

Britanski zavod za statistiku prešao je na novu metodu izračuna i zbog toga sada očekuje rast BDP-a od 5 posto, umjesto prethodno prognoziranih 4 posto.

U okviru aktivnosti povezanih s prostitucijom, ekonomisti su računali kupovinu kondoma i posebne odjeće kao i prosječan broj "konzumenata" usluga prostitutki.

Obračun gospodarskih aktivnosti u prometu heroina, kokaina, amfetamina, ectasyja i kanabisa, napravljen je na osnovu vladine procjena broja korisnika tih droga.

Ekonomisti drže da polovica konzumiranog kanabisa potječe iz Velike Britanijem i kako to ima pozitivne učinke na sektore poljoprivrede i farmacije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram