Zatvori
Poslovni Puls
20/05/2014

HZZ traži radnike za poplavljena područja - plaća 3537 kn bruto

Gradovima i općinama pogođenim poplavama omogućeno je zapošljavanje nezaposlenih osoba prijavljenih u evidenciju nezaposlenih osoba s prebivalištem na ugroženim područjima na komunalnim javnim radovima na sanaciji terena i otklanjanju posljedica poplava u trajanju do 6 mjeseci, navodi u priopćenju Hrvatski zavod za zapošljavanje...

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje omogućilo je financiranje tih radnika u punom iznosu, odnosno minimalnu bruto plaću od 3.536,64 kn + trošak prijevoza koju će im isplaćivati HZZ, bez participacije lokalnih jedinica vlasti. Program javnih radova gradova i općina pogođenih poplavama odobravat će se po ubrzanoj proceduri.

Hrvatski zavod za zapošljavanje kontaktirao je sve načelnike općina i župane ugroženih područja kako bi se utvrdio potreban broj radnika za javni rad, te je iskazana potreba za sada zapošljavanjem 945 radnika.

U tijeku je selekcija kandidata u područnim uredima Zavoda stoga pozivamo sve nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih sa ugroženih područja da se prijave svojim savjetnicima za zapošljavanje kako bi ušli u programe komunalnih javnih radova na sanaciji terena i otklanjanju posljedica poplave.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram