Zatvori
Poslovni Puls
13/05/2014

Vlasnik Oraclea Larry Ellison kupuje engleskog prvoligaša

Vlasnik engleskog nogometnog prvoligaša Aston Ville, Amerikanac Randy Lerner odlučio je prodati klub nakon još jedne razočaravajuće sezone bivšeg europskog prvaka...

Lerner je kupio Aston Villu 2006. godine, te je postao "umoran od stalnih problema s ozljedama u momčadi i glasinama kako namjerava prodati klub".

"Sada je vrijeme da potražim novog vlasnika i novo vodstvo. Dugujem Villi mogućnost za napredak u vidu svježeg vodstva ako u svom srcu osjećam kako ne mogu više obavljati taj posao", objavio je Lerner.

Špekulira se kako bi novi vlasnik Aston Ville mogao biti vlasnik Oraclea, milijarder Larry Ellison.

Aston Villa je netom okončanu sezonu u Premier ligi završila na 15. mjestu sa 38 bodova, samo pet više od Norwich Cityja koji je ispao u drugu ligu. Prošlu sezonu klub je završio u minusu od 50 milijuna funti, no iz vodstva tvrde kako se ove sezone financijsko stanje popravilo.

Tijekom svoje povijesti Aston Villa je sedam puta bila prvak Engleske, ali posljednji put 1981. godine, dok je godinu dana potom osvojila naslov prvaka Europe. Posljednji trofej u povijesti klub je osvojio 1996. kada je bio pobjednik Liga kupa, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram