Zatvori
Poslovni Puls
08/05/2014

Real Madrid je najvrijedniji nogometni klub na svijetu

Prihodi španjolskog Real Madrida porasli su lani četiri posto, na 675 milijuna dolara, što je najveći godišnji prihod bilo kojeg sportskog kluba u povijesti, a po svojoj vrijednosti od 3,4 milijarde dolara Real se našao na vrhu Forbesove liste najvrjednijih nogometnih klubova u svijetu...

Na drugom mjestu slijedi Barcelona, koja vrijedi 3,2 milijarde dolara, a lani su njezini prihodi porasli čak 23 posto, na 627 milijuna dolara.

To je prvi puta od kada Forbes sastavlja listu najvrjednijih nogometnih klubova da su dvije španjolske ekipe zauzele vodeće pozicije.

Na treće mjesto plasirao se Manchester United, premda je vrijednost tog britanskog nogometnog kluba lani pala za 11 posto, na 2,8 milijardi dolara.

Najviše je, pak, 41 posto, porasla vrijednost Bayern Muenchena, na 1,85 milijardi dolara, nakon što je taj njemački klub osvojio europsku Ligu prvaka.

Među prvih 10 na Forbesovoj listi najvrjednijih u svijetu našla su se još četiri britanska nogometna kluba – Arsenal, Chelsea, Manchester City i Liverpool.

Toliki broj britanskih klubova među prvih 10 ne čudi, s obzirom da klubovi iz tamošnje prve lige godišnje dijele 2,6 milijardi dolara, zarađenih prodajom domaćih i međunarodnih televizijskih prava.

Slijedi talijanska prva liga, koja od tih prava godišnje dobiva 1,3 milijarde dolara, pa je na Forbesovoj listi najvrjednijih nogometnih klubova u svijetu među prvih 20 plasirano pet talijanskih timova, premda već neko vrijeme ne ostvaruju zapaženije rezultate na međunarodnoj nogometnoj sceni.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram