Zatvori
Poslovni Puls
06/05/2014

Hrvatska u Kataru traži ulagače

Hrvatska želi snažniju gospodarsku suradnju s Katarom i više katarskih ulaganja, kazao je predsjednik Sabora Josip Leko primajući u nastupni posjet katarsku veleposlanicu Mozi Naser Al-Tani...

"Hrvatska i Katar razvijaju prijateljske odnose, želja nam je pojačati gospodarsku suradnju, posebno kad je riječ o katarskim investicijama u Hrvatsku", rekao je Leko po saborskom priopćenju.

Al-Tani je istaknula kako će gospodarska suradnja biti prioritet njezina mandata, ne samo u području energetike nego i prehrambene industrije, turizma i sporta.

Katarska veleposlanica pozvala je Leku na Doha Forum od 12. do 14. svibnja, rekavši kako bi to bio jako dobar korak naprijed u jačanju gospodarskih odnosa.

Nije objavljeno je li Leko prihvatio poziv, ali je zahvalio Kataru na pomoći u izgradnji Islamskog centra i džamije u Rijeci, naglasivši kako je Hrvatska dobar primjer za uređenje odnosa države i vjerskih zajednica, posebice islamske.

Moza Naser Al-Tani prva je žena na dužnosti nekog katarskog veleposlanika u svijetu. Za izvanrednu i opunomoćenu veleposlanicu u Hrvatskoj imenovao ju je katarski emir Tamim bin Hamad Al-Tani u srpnju 2013. godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram