Zatvori
Poslovni Puls
07/04/2014

Legendaryjeva "Godzilla" u pohodu na svjetske kino blagajne

Produkcijska kuća Legendary koja je dobrim dijelom zaslužna na uskrsnuće filmova o superjunacima - ovaj put u svojim rukama ima najpoznatije mega-čudovište svih vremena...

Još je ostalo tek nešto više od mjesec dana do premijere nove "Godzille" - avanturističkog spektakla o legendarnom japanskom radioaktivnom čudovištu. Glavešine iz Legendaryja, produkcijske kuće koja stoji iza filma, nadaju se kako će "nova" "Godzilla" proći bolje nego prva američka ekranizacija iz 1998. godine koja je u međuvremenu postala sinonim za loše ljetne blockbustere.

U ovogodišnje izdanje "Godzille" uloženo je gotovo 200 milijuna dolara, a za redatelja je izabran malo poznati Britanac Gareth Edwards koji je prije nekoliko godina snimio "Monsters", niskobudžetni SF film s odličnom pričom i uvjerljivim likovima što ga vjerojatno i dovelo u redateljski stolac za "Godzillu".

Ako je suditi po reakcijama na foršpane koje je objavio Legendary, publika je oduševljena izgledom i produkcijom "Godzille" u kojoj će se osim računalno generiranog čudovišta pojaviti i glumci poput Bryana Cranstona, Juliette Binoche, Elizabeth Olsen i Kena Watanabea.

Legendary na čijem se čelu nalazi uspješni producent i poduzetnik Thomas Tull u više je navrata dokazao da je sposoban zaboravljene filmske franšize pretvoriti u nove hollywoodske tvornice novca koje postavljaju trendove za godine ispred nas.

Hoće li "Godzilla" ponoviti uspjeh Legendaryjevih uspješnica poput Nolanovog "Batmana", "Man of Steel" i "Hangover" - doznat ćemo početkom idućeg mjeseca.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram