Zatvori
Poslovni Puls
07/04/2014

Država pomaže HS Produktu pri izgradnji tvornice vrijedne 50 mil. eura

U Karlovcu će se uskoro graditi tvornica streljiva kao zajednički projekt države i HS produkta vrijedan 50 milijuna eura, najavili su u Karlovcu nakon sastanka zatvorenog za javnost premijer Zoran Milanović, ministri unutarnjih poslova i obrane Ranko Ostojić i Ante Kotromanović te vlasnici HS produkta Marko Vuković i Ivan Žabčić...

U zajednički posao javno-privatnog partnerstva država će ući sa zemljištem jedne od napuštenih karlovačkih vojarni, u Mekušju ili u Logorištu. Najkasnije za tri godine u novoj tvornici zaposlilo bi se između 70 i 100 radnika.

Premijer Milanović rekao je kako je gotovo nevjerojatno kakva je razina kvalitete postignuta u HS produktu te da s vrlo složenim proizvodom, kao što su pištolji i puške, ta tvrtka konkurira na svjetskom tržištu. Ministar Kotromanović rekao je da je plan postići neovisnost, jer se u svakoj ratnoj situaciji najprije postavlja embargo na uvoz streljiva i oružja, te kako je logično da će MORH za potrebe Oružanih snaga kupovati domaće streljivo.

U HS produktu prošle je godine na testiranje proizvedenog oružja potrošeno pet milijuna komada različitog streljiva, a s rastom proizvodnje planira se da će u 2015. i sljedeće godine trebati po sedam milijuna komada. Najveće tržište moglo bi biti američko i europsko, ali i Bliski istok te Srednji i Daleki istok. U karlovačku tvornicu pištolja i pušaka u posljednjih je deset godina uloženo oko milijardu kuna. Trenutačno se gradi suvremena hala za proširenje proizvodnje i 200 novih radnih mjesta, čime će ukupno imati više od dvije tisuće zaposlenih. Oko 97 posto proizvodnje izvozi se ponajprije na američko tržište, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram