Zatvori
Poslovni Puls
23/12/2013

Vlasnici HS Produkta ponudili 75 milijuna kuna za Karlovačku banku?

Karlovačka banka jedna je od rijetkih u domaćem vlasništvu. Proteklih godina pratile su je mnoge afere, poput uhićenja najvećeg dioničara Sandija Šole. Sada se pojavila mogućnost da je kupe vlasnici najuspješnije karlovačke tvrtke - tvornice oružja HS Produkt. Mnogi to vide kao odličnu priliku za cijelo karlovačko gospodarstvo...

Karlovačkoj banci nije se dobro pisalo. Najveći dioničar Sandi Šola u travnju je osumnjičen za izvlačenje na desetke milijuna kuna iz banke. I Grad Karlovac nedavno je preselio svoje poslovanje u drugu banku. Na životu su je održali - lojalni štediše. Njihova štednja danas čini 91 i pol posto svih depozita. U brojevima - Karlovčani u banci drže 1,246 milijardi kuna. Najviše u deviznoj štednji, 65,4 posto. Ostalo je štednja u kunama - 513 milijuna.

U odnosu na prethodni mjesec ukupni su depoziti u porastu 1,3 posto a depoziti stanovništva 1,7 posto. Tako je ukupna imovina porasla 0,8 posto. Banku sada žele preuzeti vlasnici karlovačke tvornice pištolja HS Produkt Marko Vuković i Ivan Žabčić. Kako su izjavljivali, ulažu vlastiti kapital. Od prodaje oružja na godinu im ostaje čistih 170 milijuna kuna. Za banku su ponudili 75 milijuna kuna, čime žele steći vlasništvo nad 75 posto temeljnog kapitala plus jedna dionica.

Skupština dioničara, na kojoj će se odlučivati o posljednjoj ponudi, održat će se u siječnju. Ponuda vrijedi do 10. veljače, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram