Zatvori
Poslovni Puls
26/03/2014

Svjetska banka upozorila Rusiju na mogući pad BDP-a

Rusko gospodarstvo ove bi godine moglo zabilježiti pad aktivnosti od 1,8 posto ako se produbi kriza nakon moskovskog pripojenja ukrajinskog Krima, upozorili su danas iz Svjetske banke...

"Pretpostavljamo da će u kratkom roku politički rizici biti izraženiji", stoji u najnovijim prognozama Svjetske banke o ruskom gospodarstvu. "Ako rusko-ukrajinski sukob eskalira, mogle bi ojačati neizvjesnosti oko sankcija Zapada i ruskog odgovora na njih", napominju.

Svjetska banka također ističe da se najcrnje projekcije, kojima je predviđen 1,8-postotni pad ruskog bruto domaćeg proizvoda (BDP), temelje na pretpostavci da će se međunarodna zajednica suzdržati od trgovinskih sankcija Rusiji.

Prema manje rizičnom scenariju, koji predviđa kratkotrajne učinke krize, prognoziran je pak rast ruskog gospodarstva od 1,1 posto. U prijašnjim prognozama iz prosinca Svjetska banka za rusko je gospodarstvo bila prognozirala 2,2-postotni rast u ovoj godini, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram