Zatvori
Poslovni Puls
24/03/2014

Ruski turisti troše sve manje u Velikoj Britaniji

Potrošnja ruskih turista u britanskim trgovinama pala je u veljači na godišnjoj razini za 17 posto, pokazali su danas objavljeni statistički podaci o prometu u bescarinskim trgovinama...

Gosti iz Rusije u prosjeku su u prošlom mjesecu potrošili 669 funti ili 1.103,8 eura po transakciji pa su im treće mjesto na ljestvici "najboljih" potrošača preoteli posjetitelji iz Nigerije u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazali su statistički podaci Global Bluea, kompanije koja u suradnji s maloprodajnim kompanijama pruža inozemnim gostima mogućnost bescarinskog shoppinga.

U prošloj godini potrošnja ruskih gostiju u Velikoj Britaniji bila je 16 posto viša nego u 2012. da bi se u ovogodišnjoj veljači osjetno smanjila.

"Nestabilno stanje u Rusiji utječe ove godine na turističku potrošnju jer su kupci zbog slabljenja gospodarstva manje skloni putovanjima", rekao je Gordon Clark iz britanske podružnice Global Bluea.

"Međutim, Rusija i dalje spada među vodeća međunarodna potrošačka tržišta za Veliku Britaniju zahvaljujući imućnim pojedincima koje privlači bogata britanska ponuda luksuznih brendova. Tvrtke bi stoga ponovo trebale preusmjeriti svoje strategije na privlačenje tih pojedinaca i na poticanje potrošnje na visokoj razini", drži Clark.

Iz Global Bluea ipak upozoravaju da bi rast broja ruskih posjetitelja mogao usporiti u bliskoj budućnosti.

Najveći udio među inozemnim potrošačima i dalje imaju turisti s Bliskog istoka i iz Kine, čija je potrošnja u veljači uvećana 31 odnosno 23 posto u odnosu na isto razdoblje lani, prenose agencije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram