Zatvori
Poslovni Puls
20/03/2014

Slovenci prodaju svoju najveću zračnu luku

Tvrtka KPMG, koja je konzultant u postupku prodaje Aerodroma Ljubljana, u četvrtak je objavila javni poziv zainteresiranima da se prijave, odnosno iskažu interes za kupnju većinskog paketa dionica ljubljanske zračne luke, a na raspolaganju je 75,5 posto dionica u državnom vlasništvu...

Ljubljanski aerodrom "Jože Pučnik" obavlja veliku većinu putničkog i teretnog zračnog prometa u Sloveniji, a s obzirom na logistički položaj, poslovnu situaciju i zemljopisni smještaj predstavlja "jedinstvenu investicijsku priliku", navedeno je u pozivu.

Direktor Aerodroma Ljubljana Zmago Skobir izjavio je da je zanimanje investitora za kupnju tvrtke koju je na svoj privatizacijski popis stavila država izvanredno veliko te da bi do prodaje moglo doći još ovog ljeta.

Najviše interesenata je iz Europe, a među njima su tvrtke koje upravljaju zračnim lukama, mirovinski i drugi fondovi te skupine financijskih investitora koji se bave sanacijom poduzeća i njihovom daljnjom prodajom, rekao je Skobir, dodavši da bi želio takvog investitora koji će i dalje ulagati u razvoj zračne luke, javljaju slovenski mediji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram