Zatvori
Poslovni Puls
19/03/2014

BuzzFeed je upravo objavio besplatnu reklamu za hrvatski turizam

BuzzFeed, jedan od najjačih svjetskih portala za vijesti, zabavu i društvene mreže kojega godišnje pogleda više od 100 milijuna posjetitelja, ovih dana predstavlja Hrvatsku...

Naime, u članku 11 Reasons You Should Visit Croatia Immediately Lara Parker u podrubrici portala Travel navodi razloge zbog kojih bi Hrvatsku trebalo posjetiti odmah.

Na prvo mjesto stavlja tirkizno more hrvatskog Jadrana opisujući ga kristalno jasnim. Tome dodaje i da je hrvatska obala apsolutno zapanjujuća te da lijepe plaže oduzimaju dah, ali i da Hrvatska ima tisuće otoka i otočića.

Drugi razlog je povijest odnosno brojna arheološka nalazišta i iskopine po cijeloj zemlji, pronađeni ručno izrađeni predmeti ljudi koji su na našem prostoru živjeli u prošlim stoljećima te autohtona arhitektura.

Treći važan razlog je hrana koju autorica označava slatkom kombinacijom klasične mediteranske i talijanske, što odlično ide uz besprijekorna vina po čemu je Hrvatska poznata. Navodi i kulturu i ispreplitanje moderne koncepcije i urbane atmosfere, što se ubrzano razvija u većim gradovima, s ambijentom opuštenosti u manjim obalnim gradovima i mjestima.

Mediteranske klimatske oznake Hrvatske autorica ističe kao razlog za posjet, jer je to, kako piše, jedno od najsunčanijih područja na Sredozemlju, ali i vrlo ugodno podneblje s blagim zimama, svježim proljećem i toplim ljetom.

Priroda u Hrvatskoj je također nešto posebno, razlog više za doći odmah, jer se tu osim lijepog Jadranskog mora i plaža nalaze i planinski masivi te druge prirodne ljepote i znamenitosti koje izazivaju strahopoštovanje, navodi Parker. Ističe Nacionalni park Plitvička jezera kao jedinstveni primjer prirodne ljepote u svijetu.
Jedrenje navodi kao jedan od najboljih načina da se vidi Hrvatska, za što se može rezervirati brod i istražiti obala i otoci.

Cijene su, piše autorica, iznenađujuće razumne, pogotovo u odnosu na susjedne europske zemlje. S tim u vezi ističe i da je u Hrvatskoj standard ponuditi racionalne cijene za turiste, pa se tako primjerice u punom obroku u prekrasnom restoranu uz more može uživati za oko 10 eura.

Nudistička naselja i plaže također drži važnim razlogom za posjet Hrvatskoj dodajući da je to jedna od prvih zemalja u Europi koja je krenula s komercijalnom ponudom za nudiste kojih je svake godine više od milijun.

Svjetionike na otocima također smatra sjajnim načinom za doživljaj zemlje, dok je kao 11. razlog navela zalaske sunca u koje će se svi koji ih vide sigurno zaljubiti, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram