Zatvori
Poslovni Puls
13/03/2014

Slavko Linić nezadovoljan visinom plaće guvernera HNB-a

Nedugo nakon što je uprava HNB-a odlučila da zaposlenicima, zbog teškoga gospodarskog stanja, smanji plaću za tri posto, guverner Boris Vujčić i sedam viceguverenera svoja su mjesečna primanja povećali za 34 posto. Tako, prema pisanju Globusa, guverner sada prima gotovo devet tisuća kuna veću plaću...

Ministar financija Slavko Linić nije želio komentirati te informacije, no rekao je da postoje problemi s plaćama u nekim institucijama koje su veće od plaće predsjednika države. "Ne bih o tome, jer jednostavno Hrvatska narodna banka ima svoj savjet i to je posao onih koji prate zakone i plaće. To je nešto što Vlada svojim dokumentom mora regulirati", rekao je Linić novinarima u Saboru.

Iz Ureda za odnose s javnošću HNB-a priopćeno je da se primanja guvernera i drugih članova rukovodstva HNB-a ni 2013. niti 2014. godine nisu povećala.

Članovima rukovodstva od 1. srpnja prošle godine naknada za rad u Savjetu HNB-a iskazuje se u sklopu plaće, pa je tako plaća guvernera središnje banke, zajedno s naknadom za rad u Savjetu, nešto veća od 34.000 kuna, navode iz HNB-a, a prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram