Zatvori
Poslovni Puls
13/03/2014

EU sankcije će odsjeći rusku elitu od europskih gradova?

Europska unija usuglasila je u srijedu okvir za svoje prve sankcije Rusiji od Hladnoga rata što predstavlja jaču reakciju na ukrajinsku krizu nego što se očekivalo i označava solidarnost s Washingtonom u naporu da se natjera Moskvu da plati za zauzimanje Krima...

Sankcije EU-a ocrtane u dokumentu koji je bio dostupan agenciji Reuters nametnut će zabranu putovanja i zamrzavanje imovine dosad još neodlučenom popisu ljudi i tvrtki koje Bruxelles optužuje za kršenje teritorijalne cjelovitosti Ukrajine.

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da će sankcije biti nametnute u ponedjeljak ako ne dođe do diplomatskog napretka.

Sankcije koje predviđa EU slične su mjerama koje je već objavio Washington, ali će imati veće posljedice jer Europa kupuje većinu ruskog izvoza nafte i plina dok su Sjedinjene Države samo manji trgovinski partner. Trgovinska razmjena EU-a s Rusijom u 2012. bila je 335 milijarda eura što je oko 10 puta više nego Sjedinjenih Država.

Zabrana putovanja i zamrzavanje imovine mogli bi odsjeći rusku elitu od europskih gradova koji su za njih drugi dom i europskih banaka u kojima drže svoj novac, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram