Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2014

SAD će imati državni proračun težak 3,9 trilijuna dolara

Američki predsjednik Barack Obama predložio je proračun u vrijednosti od 3,9 trilijuna američkih dolara za fiskalnu godinu 2015. Namjena proračuna je obnavljanje infrastrukture, obrazovanje i drugi socijalni programi, navodi se u nacrtu proračuna objavljenom u utorak na mrežnoj stranici Bijele kuće...

Obama za iduću godinu predviđa deficit u iznosu 564 milijarde dolara, ili 3,1 posto predviđenog bruto domaćeg proizvoda (BDP). U idućem desetljeću se predviđa deficit u vrijednosti od 400 do 500 milijardi dolara. Iznos deficita u BDP-u bi se do 2024. godine trebao smanjiti na 1,6 posto.

Fiskalna godina počinje 1. listopada. Cilj prijedloga proračuna je ulaganje u infrastrukturu, obuku za kvalificirana zanimanja i za potrebe predškolskog uzrasta.

"Proračun kojeg sam jutros poslao Kongresu izlaže primjenu na uravnotežen i odgovoran način i put je prema otvaranju dobro plaćenih novih radnih mjesta te snaženju mogućnosti ponuđenih svim Amerikancima.", rekao je Obama tijekom posjeta Osnovnoj školi Powell u glavnom gradu Washingtonu.

"U vrijeme kada naš deficit bude smanjen na polovicu današnjeg, prilike će dozvoliti da ispunimo obveze prema budućim naraštajima i ne ostavimo ih ispod brda duga.", napomenuo je američki predsjednik.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram