Zatvori
Poslovni Puls
04/03/2014

Tvrtka iz Dubaija ulaže u Makedoniju

Počeo se graditi kompleks za skladištenje i preradu jabuka u blizini grada Resena, u prespanskoj regiji, na jugozapadu Makedonije, investicija kompanije Apple Land iz Dubaia u iznosu od pet milijuna eura i 100 novih radnih mjesta. Kompleks će se graditi u tri faze, a u prvoj fazi će biti izgrađena hladnjača za pet tisuća tona jabuke. Otkupno-distributivni centar bi trebao biti u funkciji do rujna...

"Na temelju rezultata prve faze, nastavit će se izgradnja cijelog kompleksa, koji treba prikupiti deset tisuća tona jabuka i zapošljavati oko 100 ljudi”, rekao je Francis Turno, predstavnik tvrtke Apple Land.

Prema Turno, investicija neće biti važna samo za lokalne proizvođače jabuka, već će biti od značaja i za lokalnu poljoprivredu, ali i za Makedoniju.

Inače, prema posljednjim podacima Narodne banke Republike Makedonije u prošloj godini u Makedoniji je investirano 251,5 milijuna eura stranih investicija što je 3,5 puta više nego u 2012, kada je registrirano 72 milijuna eura, prenosi tamošnji Kapital.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram