Zatvori
Poslovni Puls
28/02/2014

Evo zašto Kinezi postaju sve omiljeniji turisti u Europi

Slika glasnih, nepristojnih Kineza koji pljuju po cesti i putuju u velikim grupama, već se godinama polako gubi. Zbog toga, ali i zbog punih novčanika, Kinezi postaju sve omiljeniji gosti u Europi...

Prema navodima Kineskog nacionalnog turističkog ureda, 2013. godine je oko 97 milijuna Kineza putovalo u inozemstvo. To je za oko 14 milijuna više nego godinu dana ranije. Spomenuti Ured prognozira kako bi tijekom ove godine se ova brojka mogla popeti i na više od 100 milijuna.

Već 2012. godine su upravo Kinezi srušili Nijemce s prijestolja prvaka svjetskih putnika. Prema navodim kineskih turističkih ureda, oni u inozemstvu, na putovanjima potroše oko 102 milijuna dolara godišnje, što je za oko 20 posto više nego što to učine Nijemci. Stoga i ne čudi njihov nadimak – „putujućih novčanika“.

Kineski turisti u Europi međutim nisu na baš dobrom glasu. Oni vrijede kao jako glasni i prilično nepristojni. Uobičajeni sliku neciviliziranog kineskog turista koji pljuje po cesti ili u restoranu dovikuje konobaru, kineska vlada u posljednje vrijeme nastoji promijeniti. Tako je primjerice u listopadu prošle godine na snagu stupio prvi turistički zakon u Kini. On se odnosi na Kineze koji putuju u inozemstvo.

Izvor: Deutsche Welle

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram