Zatvori
Poslovni Puls
26/02/2014

Ivan Vrdoljak: Režije u idućih godinu dana neće poskupjeti

U Zagrebu se održava konferencija 'Energy Investment Forum 2014' na kojoj se raspravlja o problematici razvoja energetskih investicijskih projekata u Hrvatskoj i regiji. Konferenciju je otvorio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak...

Odgovarajući na novinarsko pitanje, kako komentira tvrdnje prema kojima bi režije mogle poskupjeti za 1.600 kuna mjesečno, prvenstveno zbog cijene energenata, rekao je da Vlada vodi pametnu energetsku politiku te da brine o državi, građanima i industriji te da energenti u idućih godinu dana sigurno neće poskupjeti. Njihova cijena će prema, njegovim riječima, ostati na sadašnjoj razini ili će biti niža, u čemu će ključnu riječ imati tržište.

Zamoljen za komentar istupa iz splitskih brodogradilišta da od države teže nego druga dobivaju poslove, Vrdoljak je rekao kako nema takvu informaciju, a da posao trebaju dobiti najbolji i najkonkurentniji. Ocijenio je da domaća brodogradilišta ne trebaju ovisiti o domaćim poslovima nego biti konkurentna na svjetskom tržištu. Tada će, kaže Vrdoljak, dobiti poslove od svjetskih brodara.

Na novinarski upit hoće li HEP, kao Inina tvrtka Prirodni plin, na plinskom biznisu biti na gubitku, kazao je kako može garantirati da HEP u tom poslu neće gubiti, a da za odgovor o gubicima Prirodnog plina, on nije prava adresa, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram