Zatvori
Poslovni Puls
25/02/2014

Vlasnik Plive u Zagrebu zaposlio 100 financijskih stručnjaka

Farmaceutska multinacionalna kompanija Teva, u čijem je vlasništvu Pliva, otvorila je u Zagrebu Centar financijskih aktivnosti za europske lokacije u kojem je radno mjesto našlo više od stotinu stručnjaka financijskog profila...

Taj je centar prvi uslužni centar jedne multinacionalne tvrtke u Zagrebu i Hrvatskoj, koji je osnovan radi unapredenja kvalitete usluga i učinkovitosti financija. Novi će centar pružati podršku Tevinu financijskom poslovanju u nizu europskih zemalja, a prva zemlja koja je u njega integrirana je Njemačka.

Centar je simboličkim odobravanjem prve fakture u rad pustio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je rekao da je Teva prepoznala, a potom i iskoristila, pogodnosti koje za razvoj poslovanja pruža Hrvatska. U Hrvatskoj je puno "dobrih priča", kaže Vrdoljak, ali smatra da se one teško probijaju u javnost.

Predsjednik Uprave Plive Tihomir Orešković uvjeren je kako će Centar financijskih aktivnosti pridonijeti poboljšanju kvalitete usluga i učinkovitosti Tevinih financija te da Tevin izbor Zagreba može biti primjer i poticaj za druge globalne kompanije da otvore slične centre u Hrvatskoj.

Na svečanosti otvaranja Centra sudjelovao je i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram